Botterwerf Huizen
Havenstraat 300
1271 GD Huizen

06 81 86 37 48
info@botterwerfhuizen.nl

Smederij

bedrijfs- en vriendschapsbanden kunnen in de smederij aaneen gesmeed worden

Scheepswerven en smederijen zijn als vanouds met elkaar verbonden. Op de Botterwerf spatten de vonken er dan ook af in de al even authentieke smederij, die in hetzelfde pand gehuisvest is.

Het Nederlands Gilde van Kunstsmeden (NGK) biedt op de Botterwerf een opleidingsplaats tot volwaardig smid. Bij de verschillende smeedvuren zullen jongeren hun opleiding tot volwaardig smid volgen.

Onder de naam 'Vuurspetters' worden niet alleen evenementen aan het vuur georganiseerd maar ook workshops aan particulieren en bedrijven gegeven.

NGK
Het Nederlands Gilde van Kunst, sier en restauratiesmeden waarborgt smeedvak voor de toekomst.
Het NGK is een brancheorganisatie van de Koninklijke Metaalunie en heeft tot doel het in stand houden van de kennis van het smeedvak en dit te waarborgen voor de toekomst. Er worden door het NGK zelf diverse smeedopleidingen en smeedcursussen gegeven.

Cursussen
Zo biedt het NGK een compleet cursusprogramma dat grote belangstelling heeft. De cursussen variëren van een intensieve 8-daagse 'basiscursus' en aansluitende 'gevorderdencursus' tot specialisatiecursussen als 'gereedschappen smeden' of 'hang- en sluitwerk'.

Enthousiast geworden door bovenstaande informatie? Bezoek dan onze website www.smeden.nl of neem contact op met het secretariaat van het NGK: telefonisch via 030-6053344 of via info@smeden.nl .

VUURSPETTERS
Geconcentreerd en tegelijkertijd ontspannen werken aan iets moois, tussen de hete vuren van een heuse smidse? In de smederij van de Botterwerf aan de prachtige oude haven in Huizen organiseert Vuurspetters voor particulieren en bedrijven diverse smeedworkshops.

Het vak smeden spreekt regelmatig tot de verbeelding; vuur, kolen, staal, zweet en passie! Niet voor iedereen weggelegd, nu wel te realiseren als uniek evenement voor zowel bedrijven als privé.

Annelied van Dijk is Vuurspetters en zij geeft het oude ambacht van haar vader op haar beurt graag weer door en biedt u deze kennis op verschillende mogelijkheden aan, bijv. 'Smeed & Eet', workshops en/of cursussen, zie voor meer informatie onder kopje 'Vuurspetters' of neem direct contact op:

www.vuurspetters.nl , info@vuurspetters.nl  , T 06-47 24 63 53

Meer over SmederijFotogallerij